Millennial-moeheid

Er is geen generatie zo besproken als de millennials, mijn generatie. Ik googlede vandaag (deze post werd een tijdje geleden geschreven) eens even op het woord millennials in de news-tab van Google. Dan zie je hoe vaak dit woord de afgelopen week is voorgekomen in nieuwsberichten online. Massa’s veel. En niet omdat er deze week een belangrijke bevinding is gedaan ofzo. Nope, gewoon omdat er elke dag wel weer iemand het de moeite waard vindt om iets over ons te schrijven.

Een kleine greep uit de berichten:

Klinkt allemaal zo vermoeiend om een millennial te zijn, neen? En het spreekt zichzelf allemaal ook tegen. Met OK boomer, lijkt het nu wel of de media generaties tegen elkaar wil opzetten.

Het is gewoon super gevaarlijk hoe de media hier bepaalde zaken wil weglachen (bv. burnout & financiële onzekerheid) en op een generatie verwende jongeren wil stoppen. We zitten hier met heel wat maatschappelijke problemen die veel verder gaan dan een generatie. Het treft een hele bevolking.

Ik ben zeker en vast milennial-moe, of toch hoe dit woord steeds gebruikt wordt om te polariseren. Kunnen we daar mee stoppen en gewoon focussen op wat echt telt? Elkaar begrijpen en respect hebben voor ieders keuzes en problemen. Danku ❤️

P.S. Ik schreef al eerder een ironisch postje rond millennials bij elkaar.

 

10 reacties op ‘Millennial-moeheid

  • Dat bericht van het erven vond ik echt het ergste van allemaal, want wij hebben namelijk al heel wat geërfd van de vorige generaties, maar niks dat geld oplevert 😏. En eigenlijk erft toch iedereen het geld van de vorige generatie? (als alles goed gaat) Dus ksnap niet goed wat er dan zo speciaal is aan onze generatie die geld gaat erven…

   Like

 1. Dat hokjesdenken is inderdaad zo vermoeiend. En nergens voor nodig. Al is het ook niet eenvoudig om keuzes te maken die daar tegen in gaan. Maar ze zijn het wel keihard waard. Zelf probeer ik al even niet meer in termen van millenials, generatie Y, Z of X te denken. Maar ik merk dat mijn omgeving toch wel gevoelig is daarvoor (en uiteraard ook wat de media daarover schrijft in veel te algemene termen).

  Liked by 1 persoon

 2. Ik denk dat ik volgens de definitie onder ‘millennial’ val maar voor zover ik weet zijn mijn ouders niet rijk en zal ik dus ook niet op hun centjes kunnen leven na hun dood, en ze hebben nochtans hard gewerkt ja! Gelukkig lees ik weinig nieuws/kranten/tijdschriften dus kom ik dit soort artikels nooit tegen of mijn haar zou recht komen te staan; zomaar eventjes een ganse generatie generaliseren… Grr.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.